Följ min blogg med bloglovin

onsdag 19 januari 2011

Kycklingsoppa

Igår gjorde vi en ny soppa, kycklingsoppa med smak av curry med recept från Helena.



Värmande kycklingsoppa

3 kycklingfiléer
2-3 morötter
2-3 paprika, olika färger
1 broccolistånd
1 gul lök
7 dl vatten
3 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
1 msk harissa
curry
salt och peppar

Strimla kyckling, slanta/tärna morötter, tärna paprika, skär ner broccoliståndet i mindre bitar och gör båtar av löken. Börja med att bryna kycklingen lite lätt. Den behöver inte bli genomstekt för den ska ändå puttra sig färdig med grönsakerna. Häll över kycklingen i en gryta och bryn grönsakerna lite snabbt och häll även ner dom i grytan.

Häll på vatten och grädde och låt soppan puttra på svag värme i 7-8 minuter. Rör i harissa, ta lite åt gången och smaka av. Pudra över lite curry och smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med en klick creme fraiche.


Vi tog hälften av harissan, för i alla fall den harissan vi har är grymt stark. Det blev lagom, i alla fall igår när soppan var nylagad. Idag när vi värmde upp resterna till lunch kändes den liiite för stark. :)

Soppan är jättegod och vi kommer definitivt att göra den igen!

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Har haft en burk harissa länge i kylen nu....

    SvaraRadera
  2. jätte god soppa..brukar ha en zuccini i också blir jätte gott=)=)

    SvaraRadera