Lägger in en enkel förrätt som säkert kan göras om till en lunch om man lägger till lite mera grönsaker.
Chili- och limepiffad varmrökt lax
Blandad sallad
Parmesanost
Pumpafrön
Chili- och limepiffad varmrökt lax
God olivolja
½ Lime, saften
Salt och peppar
Dill
Spelt-dinkelbröd
Till laxen behövs:
1 kg varmrökt lax
½ dl oliv- eller rapsolja
½ lime, finrivet skal
1 tsk torkade chiliflakes
Blanda oljan med limeskal och chili. Pensla laxen med oljan en halvtimme-timme innan servering.
Lägg upp salladen på ett fat, ringla över olivolja och limesaft. Salta och peppra och strö över riven parmesan och pumpakärnor rostade i torr, het panna. Lägg på laxen och toppa med en dillkvist. Servera med ett gott knäckebröd.
En enkel och jättegod förrätt!
Till detta drack vi Turning Leaf, nr 6696.
Trevlig helg!
/Åsa
Gott, enkelt och fräscht, låter helt i vår stil!
SvaraRaderaTack för era gratulationer i vårt kök!
Det låter gott!
SvaraRaderaHåller med Mårtenssons, helt i vår smak också. Enkelt och gott.
SvaraRaderaJag sållar mig till de andra, en förrätt helt i min smak! Låter kanongott :-)
SvaraRadera