Följ min blogg med bloglovin

fredag 6 maj 2011

Varmrökt lax med chili och lime

Lägger in en enkel förrätt som säkert kan göras om till en lunch om man lägger till lite mera grönsaker.



Chili- och limepiffad varmrökt lax

Blandad sallad
Parmesanost
Pumpafrön
Chili- och limepiffad varmrökt lax
God olivolja
½ Lime, saften
Salt och peppar
Dill
 Spelt-dinkelbröd

Till laxen behövs:

1 kg varmrökt lax
½ dl oliv- eller rapsolja
½ lime, finrivet skal
1 tsk torkade chiliflakes

Blanda oljan med limeskal och chili. Pensla laxen med oljan en halvtimme-timme innan servering.

Lägg upp salladen på ett fat, ringla över olivolja och limesaft. Salta och peppra och strö över riven parmesan och pumpakärnor rostade i torr, het panna. Lägg på laxen och toppa med en dillkvist. Servera med ett gott knäckebröd.

En enkel och jättegod förrätt!


Till detta drack vi Turning Leaf, nr 6696.

Trevlig helg!

/Åsa

4 kommentarer:

  1. Gott, enkelt och fräscht, låter helt i vår stil!

    Tack för era gratulationer i vårt kök!

    SvaraRadera
  2. Håller med Mårtenssons, helt i vår smak också. Enkelt och gott.

    SvaraRadera
  3. Jag sållar mig till de andra, en förrätt helt i min smak! Låter kanongott :-)

    SvaraRadera