Här kommer ett tips på en väldigt god kycklingrätt med smak av citron och rosmarin!
Jag är ju lite konstig när det gäller kycklingfilé för den får gärna vara lite torr, men den här fick sjuda sakta under lock i en god buljong och blev otroligt saftig – på ett riktigt gott sätt!
Salladen var också en riktig hit!
Kycklingfilé med citron- och balsamicosås
600 g kycklingfilé
Salt och peppar
1-2 finhackade schalottenlök
2 msk olivolja
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 msk citronsaft
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 tsk majsstärkelse
1 msk smör
Potatis:
600 g potatis
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 kvist rosmarin
1 msk tomatpuré
½ dl vatten
2 tsk kycklingfond
2 dl vitt vin
Salt och peppar
1 msk citronsaft
Sallad:
100 g blandad sallad
Rostade solroskärnor
100 g haricots verts, lättstekta (gärna med vitlök)
2 msk olivolja
1-2 msk citronsaft
Salt
Parmesanost
Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek i olja tillsammans med rosmarin och vitlök i 5-6 minuter. Rör om.
Tillsätt tomatpuré, vatten, vin, fond, salt och peppar. Rör om och låt potatisen bräsera under lock på svag värme tills den är mjuk, ca 15 min.
Salta och peppra kycklingen. Skaqla och hacka scalottenlöken och stek lätt i olja. Bryn kycklingen på båda sidor.
Tillsätt fond, vatten, citronsaft, honung och balsamvinäger. Låt kycklingen sjuda på svag värme under lock 8-10 min (70°).
Ta upp kycklingen och håll den varm. Sila skyn, red av med maizena. Koka upp såsen under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
Blanda sallad, solrosfrö och haricots verts. Rör ihop olja, citronsaft och salt och ringla över. Riv över parmesanost
Skär upp kycklingen. Servera med sås, potatis och sallad. Garnera med citronskal, pumpakärnor och rosmarin.
Receptet ser långt ut, men det går snabbt att tillaga hela rätten!
/Åsa
Så gott det låter, kycklingrecept kan man aldrig få förmånga av!
SvaraRaderaHa en härlig helg.
Låter jättegott! Kyckling är så smidig mat. Går att göra så mycket gott på.
SvaraRadera