Följ min blogg med bloglovin

torsdag 26 maj 2011

Rabarbersmulpaj

Förra veckan kunde vi skörda årets första rabarber och då gjorde jag en rabarberpaj!

Jag gjorde en vanlig smuldeg med havregryn och smaksatte den med kardemumma . Pajen serverades med färdig vaniljvisp.
Gott!


Rabarbersmulpaj

3-5 dl rabarber skurna i bitar
½ dl socker

150 g smör
1½ dl socker
3 dl mjöl
1 dl havregryn
2tsk vaniljsocker
kardemumma efter smak, jag tog alldeles för lite...

Lägg rabarbern i en pajform och strö över sockret.

Nyp ihop smuldegen och fördela över rabarbern. Grädda i 200° i ca 20 minuter.


Har du ätit årets första rabarberpaj ännu?

/Åsa





4 kommentarer:

  1. Jepp! Det har blivit några pajer redan i år. Ut med vinterns chokladkakor och in med sommarens bärpajer!!

    SvaraRadera
  2. ser så gott ut! Nej, har inte ätit paj ännu men jag skördade mycket när vi var vid stugan i helgen och de ligger i påsen fortfarande.... hinner liksom inte..... vill gärna vara ute när det inte regnar ;)
    Funderade på att göra en rabarberchytney - har du något bra recept? Det skall ju regna till helgen :)
    Ha det bäst :) Lottastradgard :)

    SvaraRadera
  3. Nej, ingen paj än. Istället har vi gjort rabarbersorbet och kräm, mumsigt det med!

    SvaraRadera