Förra veckan kunde vi skörda årets första rabarber och då gjorde jag en rabarberpaj!
Jag gjorde en vanlig smuldeg med havregryn och smaksatte den med kardemumma . Pajen serverades med färdig vaniljvisp.
Gott!
Rabarbersmulpaj
3-5 dl rabarber skurna i bitar
½ dl socker
150 g smör
1½ dl socker
3 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl havregryn
2tsk vaniljsocker
kardemumma efter smak, jag tog alldeles för lite...
Lägg rabarbern i en pajform och strö över sockret.
Nyp ihop smuldegen och fördela över rabarbern. Grädda i 200° i ca 20 minuter.
Har du ätit årets första rabarberpaj ännu?
/Åsa
Jepp! Det har blivit några pajer redan i år. Ut med vinterns chokladkakor och in med sommarens bärpajer!!
SvaraRaderaser så gott ut! Nej, har inte ätit paj ännu men jag skördade mycket när vi var vid stugan i helgen och de ligger i påsen fortfarande.... hinner liksom inte..... vill gärna vara ute när det inte regnar ;)
SvaraRaderaFunderade på att göra en rabarberchytney - har du något bra recept? Det skall ju regna till helgen :)
Ha det bäst :) Lottastradgard :)
Nej, ingen paj än. Istället har vi gjort rabarbersorbet och kräm, mumsigt det med!
SvaraRaderaohja! jag ÄLSKAR rabarber!
SvaraRadera