Med våren och värmen så blir det mera sallad, i alla fall hos oss. Förra veckan gjorde vi en god kycklingsallad som vi åt ute på altan i finvädret. Även barnen gillade den!
Vi hittade receptet på Allt om Mat, men gjorde om det lite.
Kycklingsallad med frukt och örtmajonnäs
2 stekta kycklingfileér
Blandad sallad
½ Galiamelon
1 fp Physalis
1 fp Körsbärstomater
Riven Parmesan
Rostade Solroskärnor
Dela kycklingen i mindre delar, sprid ut salladen på ett stort fat, fördela kycklingen och frukterna i salladen, toppa med solroskärnor och riven parmesan och servera med örtmajonnäs.
Örtmajonäs:
3 st äggulor
1 msk pressad citronsaft
1 msk dijonsenap
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 fp franska örter (fryst)
1,5 dl rapsolja
salt och peppar
1,5 dl rapsolja
salt och peppar
Mixa alla ingredienser utom olja, salt och peppar med en stavmixer. Fortsätt att mixa under tiden som du häller i oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
/Mattias och Åsa
Så gott det ser ut och örtmajon låter väldigt gott.
SvaraRaderaMen Gud så gott! Vilken fräsch sallad! Sånt här gillar jag.
SvaraRaderaden där örtmajon låter alldeles underbar! sparar receptet i måste-laga-mappen direkt, såklart.
SvaraRadera