Bärplockningen har inte alls varit prioriterad i sommar, Mattias har plockat några liter blåbär, men det är det enda. Hittills.
Vi hade i alla fall turen att få ett par liter skogshallon av mamma! De är så där söta och bara doftar hur gott som helst!
Vi syltade de flesta, men passde även på att göra en sallad med hallon som en viktig ingrediens.
Kycklingsallad med hallondressing
4 grillade kycklingfiléer
150 g haricot verts
150 g blandad sallad
2 avocado
2 päron
100 g fetaost
1 dl hallon
svartpeppar
Skär kycklingen i bitar. Förväll haricot verts snabbt. Riv salladen i bitar.Skär päronet i klyftor och avokodon i bitar. Lägg upp allt på ett fat och smula fetaosten över. Peppra och lägg på hallonen.
Hallondressing:
3 dl hallon
1 msk dijonsenap
1½ msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
1½ dl rapsolja
salt
Mixa hallonen. Blanda med senap, honung och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget. Salta.
Servera till salladen.
Det har blivit många goda sallader i sommar, men den här tillhör salladstoppen och dressingen var supergod, Tea åt den med sked!
Jag är nu inne på sista semesterveckan och basfödan hittills den här veckan består mest av strepsils och te för min del... Vi äter också physalis från växthuset och de är enormt goda!
/Åsa
Den dressingen måste jag prova, det är så fräscht med hallon till salladen, och hallondressingar är underbart! Avocado är inte fy skam heller, och tillsammans med fetaost... Mums!
SvaraRaderaGudars skymning, det låter så vansinnigt gott! Det måste absolut vi ha inom det närmsta.
SvaraRadera