Följ min blogg med bloglovin

tisdag 9 augusti 2011

Caesarsallad till kräftorna

Till kräftorna passar det bra med en sallad.

Vi valde att göra en typ av caesarsallad med en grymt god dressing.


Caesarsallad till kräftorna

Dressing:

1 äggula
1 tsk dijonsenap
1-2 msk kapris + lite spad
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
30 g riven parmesanost
salt och peppar

Sallad:

Blandad sallad
1 rödlök
1 st grillad kycklingfilé i skivor
2-4 skivor lantbröd
2-4 msk rapsolja
§ dl finhackad dill
salt

Mixa samman vitlök, kapris, äggula och senap med stavmixer. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. 
Blanda i osten och smaka av med salt och peppar.

Krutongerna gjorde jag den här gången i ugnen.
Skär brödet i tärningar. Blanda rapsolja och dill. Lägg brödtärningarna i långpanna och häll över oljan, blanda runt brödet och salta.
Rosta krutongerna i 225 grader i ca 10 minuter.

Strimla rödlöken och riv salladsbladen i mindre bitar. Varva sallad, lök, kyckling, krutonger och dressing i en skål.



Blomman som jag dekorerat med är gurkört som är god att äta.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar