Till kräftorna passar det bra med en sallad.
Vi valde att göra en typ av caesarsallad med en grymt god dressing.
Caesarsallad till kräftorna
Dressing:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1-2 msk kapris + lite spad
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
30 g riven parmesanost
salt och peppar
Sallad:
Blandad sallad
1 rödlök
1 st grillad kycklingfilé i skivor
2-4 skivor lantbröd
2-4 msk rapsolja
§ dl finhackad dill
salt
Mixa samman vitlök, kapris, äggula och senap med stavmixer. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
Blanda i osten och smaka av med salt och peppar.
Krutongerna gjorde jag den här gången i ugnen.
Skär brödet i tärningar. Blanda rapsolja och dill. Lägg brödtärningarna i långpanna och häll över oljan, blanda runt brödet och salta.
Rosta krutongerna i 225 grader i ca 10 minuter.
Strimla rödlöken och riv salladsbladen i mindre bitar. Varva sallad, lök, kyckling, krutonger och dressing i en skål.
Blomman som jag dekorerat med är gurkört som är god att äta.
/Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar