I fredags var det dags för kräftskiva!
Vid förra veckans poolhäng hos syrran bestämde vi att tillsammans ha kräftskiva ganska tidigt på säsongen så att vi skulle kunna sitta ute och slurpa.
Efter att det regnat en hel kväll och natt innan så sprack det upp och vid tvåtiden på eftermiddagen sken solen och barnen badade i sjön! Då kändes det mer än okej att börja piffa bryggan och duka för kräftskiva.
Vi åt inte bara kräftor (vi åt turkiska färska) utan bjöd på:
Potatispizza
Kantarellpaj
Romtårta med lax
Nybakat bröd
Ostar
Aioli
Melon
Mazarinkaka med färska bär och grädde
Sensommarpaj med nektarin och hallon
Jag har aldrig varit någon storätare av kräftor, men i och med att jag blev en i Mattias familj så började även jag att äta kräftor, i den familjen är de helt tokiga i kräftor och man ska inte bli förvånad om det fiskas upp ett paket kräftor på annandag jul eller så.
Vi har de senaste åren köpt färska och jag tycker det är stor skillnad på smaken på dessa och de frysta. Hellre färre i antal till samma pris när de är godare.
Vi avslutade kvällen med bad i badtunnan (och sjön) och till sist med spöregn så kräftlyktorna regnade sönder fullständigt, men då höll vi redan på att knöka ihop oss och pussla så att alla skulle få sängplatser.
Det märks att vi bloggat i drygt ett år nu för kräftskiva har vi redan bloggat om en gång tidigare!
Nu ska vi ladda om för att ha grillfest om ett par dagar, hoppas, hoppas på lite mera värme!!!
/Åsa
/Åsa
Sitta och supa tyckte jag först att där stod men där stod ju slurpa!!!
SvaraRaderaKräftor blir det här hemma någon helg men när vet jag inte ännu.
Kram!
Jösses så härligt det ser ut att få sitta där på bryggan och njuta av kräftor och annat gott. Det ser verkligen ut som en bild hämtad direkt ur någon reklam:)
SvaraRaderaOj, vad kul det låter! Jag äter ju själv inte kräftor men jag älskar hela fenomenet med kräftskiva ändå :=)
SvaraRaderaÅh, så mysigt! Vad fint ni gjort på bryggan. En riktigt kräftskiva med en massa gott. Jag älskar kräftor och trycker i mig gärna ett par kilo själv. Men jag är också väldigt glad i tillbehören som brukar serveras till. Blir oftast en massa smårätter, lite som tapas.
SvaraRaderaLaddar för kräftskiva om två veckor... Mumma!
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Det ser jättegott ut! Du e duktig, tänk om vi hade varit grannar!!
SvaraRaderaKräftskiva slår högra än både julafton och midsommarafton tycker jag! Men då ska det ju vara havskräftor förstås ;)
SvaraRaderahälsar göteborgaren..