Följ min blogg med bloglovin

lördag 13 augusti 2011

Godaste Laxburgarna

Igår hade vi grillfest med Mattias föräldrar och syskon med familjer. Det var jättetrevligt, men kameran kom inte fram så där jättemånga gånger under kvällen som bjöd på helgrillad fläskytterfilé med olika tillbehör, goda skratt och en del sång och musik.

Idag bjuder jag på annat gott istället!

Vi gillar att göra fiskburgare och brukar aldrig använda oss av samma recept eller tillbehör.

Den här gången gjorde vi (nästan) enligt ett recept hos Inredningsfrun, Enkelt-as-hell-burgare. Nu kommer vi att göra dessa om och om igen för de var SÅ goda! I laxsmeten har man i kallrökt lax och det är den som gör den goda smaken - så missa inte den!!



Godaste Laxburgarna med dill- och äppeldressing som vi gjorde dem

500 gram laxfilé 
 3 skivor kallrökt lax
 1-1,5 mskdijonsenap
2 msk gräslök, hackad 
2 msk dill, hackad
1 dl creme fraiche
2 äggulor
½ citron, saften
salt o peppar


Skär laxen i små, små bitar. Blanda med resten och forma till biffar. Stek i smör och olivolja i panna i ca 4-5 minuter på varje sida.

Dill- och äppledressing

2 dl creme fraiche
1,5 tsk dijonsenap
½ dl finhackad dill
½ dl gräslök
1 grönt äpple, rivet
Italiensk salladskrydda, peppar, en knivsudd curry

Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av.

Servera laxburgarna med dressingen, hamburgerbröd, sallad, röd lök, paprika, tomat.




Jag kategoriserar detta under Snabblagat, men att skära laxen smått tar lite tid. Mixar man den som Inredningsfrun så går det däremot snabbt!

/Åsa






2 kommentarer:

  1. Låter som ett par väldigt goda laxburgare, smart smaksättning. Såsen låter också smarrig.

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott. Ska jag testa!

    SvaraRadera