Följ min blogg med bloglovin

lördag 6 augusti 2011

Rabarber- och ingefäradrink

Ingefära måste vara en av världens godaste krydda och användbar är den också. Jag använder den i bakverk, mat och nu senast i en rabarberdrink.




Rabarber- och ingefäradrink

300 g rabarber skuren i bitar
1 bit riven ingefära
2 dl socker
2 dl vatten

Koka allt i ca 5 min utan lock. Sila av och låt svalna.
Bottna ett glas med rabarber och ingefärasaften, ca 2 msk,  och fyll upp med mousserande vin (eller alkoholfri päroncider)!

Första gången jag gjorde den fyllde jag upp med cider. Det blev supergod smak, men alldeles för söt. Andra gången använde vi mousserande vin och jag tog då ett vin med lite sötma, men då tyckte jag nästan att det blev för lite smak så något mellanting kanske för bästa resultat?

Igår hade vi kräftskiva, men mer om den senare. Nu blir den en soffdag och bara slappa.

/Åsa

3 kommentarer:

  1. Jag diggar också ingefära, man kan ju nästan ha den i allt! Och hälsosam känns den också. Om ni hade kräftskiva igår förstår jag att det blir till att vila lite idag :) Trevlig fortsatt helg!

    SvaraRadera
  2. Vad gott det lät då!! Vad blandar man med om man vill ha alkoholfritt?!

    SvaraRadera
  3. Åh, detta kan jag tänka mig blev jättegott! Ingefära är så gott. Jag har helt nyligen upptäckt hur gott det även är i drinkar.

    SvaraRadera