Följ min blogg med bloglovin

torsdag 26 januari 2012

Karamellpopcorn

Jag vet inte om det smakar jättegott, men när man väl börjat äta så är det svårt att sluta.

Kanske är det kombinationen sött och salt som är svår att motstå?


Vad jag pratar om? Jo knasiga karamellpopcorn!

Här kommer mitt tips till helgens soffhäng:


Karamellpopcorn

Smält socker i en het panna, undvik att röra för mycket då det lätt blir klumpar.
Tillsätt en klick smör och smält ner i smöret. Häll i popcornen och rör runt dem ordentligt i sockret. Tillsätt ytterligare en klick smör och rör runt.
Låt svalna på bakplåtspapper.

Vi brukar poppa en micropoppåse och göra halva påsen först och andra halvan sedan för att få plats att snurra runt dem i pannan.

Jag har inte måttat, men ca ½ dl socker och 1+1 msk smör på ett ungefär.

Sockret får absolut inte brännas det minsta, vi har testat det och det blev inte gott alls...

/Åsa










4 kommentarer:

  1. Smakade sockrade ostbågar en gång, inget för mig. Kanske är detta godare :-D

    SvaraRadera
  2. Ja, sådana där popcorn har vi kollat på någon gång men aldrig riktigt vågat oss på att prova. Förmodligen blir det någon hat/kärlek:)

    ha en skön helg!

    SvaraRadera
  3. Kul idé! Ska göra nån gång när jag behöver smöra för barnen;-)

    trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Det tog mig ett par gånger att lära mig uppskatta karamellpopcorn, men när jag väl fastnade för det var det svårt att sluta med godsakerna ;) När jag bodde i USA fanns det något som hette typ Chicago style popcorn, vilka var en blandning av en tredjedel vanliga, hederliga, saltade popcorn, en tredjedel ostsmakande popcorn och en tredjedel karamellpopcorn. Jag vet att det låter helt hysteriskt konstigt - men jag var helt KÄR!!

    SvaraRadera