För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis.
Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"!
Potatisen ser inte särskilt lyckad ut på bild, men om man gör den i portionsformar eller muffinsformar så håller den sig snyggare.
Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"!
Potatisen ser inte särskilt lyckad ut på bild, men om man gör den i portionsformar eller muffinsformar så håller den sig snyggare.
Gratinerad västerbottenspotatis
potatis för 4
2 dl creme fraiche
1 dl riven västerbottensost
1 ägg
persilja
salt och peppar
Koka potatisen mjuk. Pressa den i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Fyll portionsformar och gratinera i ugnen (225°) till de fått fin färg.
Västerbottensost tillsammans med potatis är en hit tillsammans!
Äntligen fredag igen! Ikväll ska vi fira Loves födelsedag med årets första (vet inte vad som hänt med oss, vi brukar ju grilla året om...) grillning och kanske en tårtbit!
Imorgon drar vi till fjälls på skidskytte, håll tummarna för att vi får fint väder!
Trevlig helg!
/Åsa
Vill gärna ha recept på whisky såsen.
SvaraRadera