Ibland kör man fast med samma rätter varje vecka och total brist på fantasi, då är det roligt att hitta ett nytt recept med nya smaker!
Det här receptet hittade vi hos Ljuvligt - hem och inredning
Det här receptet hittade vi hos Ljuvligt - hem och inredning
Lax med päron:
1 frp tinade laxfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl vispgrädde
1½ dl vatten
1 msk balsamicovinäger
1 kycklingbuljongtärning
½ tsk soja
2 tsk oregano
½ msk Maizena
2 päron
Smör
Ugnsrostad potatis:
Ca 1 kg potatis
Olivolja
Salt & Peppar
Broccoli med citronett:
1 stånd Broccoli
½ citron, rivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar
1 nypa strösocker
Vi gjorde så här:
Skala och skär potatisen i klyftor och lägg dem i en långpanna och stänk över rikligt med olivolja. Rosta i ugnen 230 grader i ca 30 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om. Krydda med salt och svartpeppar Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Skölj och dela päronet i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronbitarna i smör i en stekpanna och lägg dem sedan på laxen i laxformen. Blanda vispgrädde, vatten, balsamicovinäger, kycklingbuljongtärning, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det över laxen i formen. Stek i övre delen av ugnen ca 15-20 min.
Blanda ihop ingredienserna till citronetten och ringla över broccolin (som vi delade i små buketter, stekte i olivolja)
Detta var en enkel rätt att göra, gick hyfsat snabbt och var omtyckt av hela familjen!
Må Gott!
/M
Helt otippad smakkombination, men det låter riktigt gottis!
SvaraRaderaVilken kombo spännande detta ska jag prova
SvaraRadera