Nu är det dags för lite soppbloggning igen tycker jag!
När det gäller veckans soppa så snodde jag delvis receptet från nyaste Buffé, men tog bort en del coh la till en del.
Den blev något smaklös tycker jag och nästa gång ska jag använda mer av den färska ingefäran och lägger i lite chili också.
Utseendet får ju verkligen inga pluspoäng, men jag försökte rädda den med lite färska örter som tinat fram i örtagården och en klick matyoghurt.
Kikärtssoppa
2 gula lökar
1-2 morötter
1 skvätt olja
2 burkar kikärter
2 tsk spiskummin
ingefära, riven
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
2 grönsaksbuljong, tärningar
6 dl vatten
Skär lök och morötter i bitar. Fräs i olja i ca 5 minuter. Tillsätt kikärter, spiskummin, ingefära, hackad vitlök (och gärna hackad chili!) och fräs 5 minuter.
Tillsätt vatten och buljong och sjud soppan under lock i ytterligare 5 minuter.
Mixa soppan. Vi lät några kikärter och morotsbitar vara kvar och ge lite att tugga på.
Vi serverade soppan med en klick matyoghurt och quesadillas!
Ikväll har jag och barnen varit på skidavslutning där det ena tokeriet avlöste det andra. Jag hoppas vi får se filmen som gänget spelade in!
Helgens skidtävlingar som skulle avsluta säsongen är inställda så nu planerar vi om helgen.
Må så gott!
/Åsa
Mums vad gott med kikärtssoppa. Tillåt mig sno receptet till morgondagens middag!
SvaraRaderaJag har aldrig provat kikärtssoppa, men har sett flera som har haft det i lunchrummet på jobbet. Jag älskar ju soppa, och kikärter! Måste vara en bra kombi :=)
SvaraRadera