Ett litet födelsedagskalas avverkade vi i helgen och eftersom schemat har varit något tajt på sistone så valde jag att göra en snabbakad tårta.
Mazarinkaka med fläderkräm blev det, en lättbakad och god tårta som säkert blivit superbra med färska, goda, solmogna bär på, men i mars är det klent med såna så det blev lite frukt och icke solmogna (?) jordgubbar på istället.
Fläderkräm
4 äggulor
½ dl socker
2½ msk majsstärkelse
½ dl koncentrerad flädersaft
3 dl grädde
Vispa äggulor och socker pösigt.
Blanda ut majsstärkelsen i flädersaften.
Koka upp grädden, rör ihop den med saften och vispa ner blandningen i äggsmeten.
Sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
Jag blandade fläderkrämen med 2 dl grädde som vispats tjock och la fläderkrämen ovanpå mazarinbottnen och toppade allt med frukt och bär!
Om drygt en vecka ska vi födelsedagsfira igen och då blir det tårta igen!
/Åsa
Älskar mazariner och fläder är ju så fräscht!
SvaraRaderaSå härligt somrigt det ser ut!
SvaraRaderaVilken fräsch tårta! ser underbart god och somrig ut! =)
SvaraRaderaÅh, så fräsch tårta. Mazariner är jag svag för så denna tårta måste vara god.
SvaraRaderaVilken fin tårta! Det låter riktigt fräsch.
SvaraRaderaOtroligt härlig! En försmak av vad vi har framför oss, underbart med lite sommarfeeling!
SvaraRaderaDet låter ju helt fantastiskt gott och spännande med fläderkräm, det har jag aldrig provat! Väldigt somrigt :D
SvaraRadera