Följ min blogg med bloglovin

tisdag 20 mars 2012

Godaste rostfrallan

När jag var nybliven mamma så fanns det inte så många matprogram på teve, men på dagarna fanns ett program som hette Köket. Anders Levén och Bagar-Johan, Johan Sörberg, var två av programmets kockar/bagare.

Jag har ett par bakböcker av Bagar-Johan och ett recept som jag gärna bakar efter är hans ost- och sesamtoast.

Nu sensast kom den köpta surdegen väl till pass!


Rostfralla med sesam

360g (3,6 dl) vatten
30 jäst
100 g surdeg av vete
60 g smör
600 g vetemjöl secial
50 g durumvete
1,5 msk sesamolja
salt
50 g rostade sesamfrön + till garnering

Blanda samtliga ingridienser utom sesamfröna. Kör degen i maskin i 10-12 minuter. Tillsätt sesamfrön och kör tills det blandats väl i degen.

Låt degen vila 20 minuter.
Dela degen i två bitar och rundriv dem.
Vik ihop den till limpor och lägg i smörade formar.
Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Låt jäsa i ca 45-60 minuter.

Snitta franskorna. Sätt in i ugnen på 250°, spraya in vatten och sänk temperaturen till 220°. Efter ca 30 minuter är de färdiga.

I orginalreceptet är det ostkuber i och det är jättegott, men går att utesluta. Hoppa däremot inte över sesamoljan och de rostade sesamfröna för det ger god smak!

Må så gott!

/Åsa




1 kommentar:

  1. Köket...har ett diffust minne av det programmet!
    Rostbröd till helgen är ju toppengott:-) Speciellt om det är hembakt!

    SvaraRadera