För hundra år sen sisådär gick det ett program på teve som hetter Sommartorpet. En viss Ernst var programledare och han gjorde en pizza med potatis, västerbottensost och rosmarin i det programmet. Den är jättegod och vi har gjort den flera gånger som ett inslag på buffébordet eller till soppa.
Nu har ju den långe barfotamannen ett helt annat, nåja, sommarprogram och där gjorde han potatispizzan. Igen.
Förra gången hade han inte tomatsås på, men det var nog enda skillnaden mot nu.
Vi bestämde oss i alla fall för att köra en pizzabuffé (delvis) ala Ernst!
Här en "vanlig" med tomatsås och skinka:
Favoriten blev den med spenat, mozzarella och solrosfrön - supergod!
Spenattopping
1 kg spenat, färsk
2 st stora vitlöksklyftor, hackade och mosade med bredsidan1 liten näve solrosfrön
2 st stora vitlöksklyftor, hackade och mosade med bredsidan1 liten näve solrosfrön
flingsalt, svarpeppar
7 msk olivolja200 g mozzarella, tärnad
Använd olivoljan för att fräsa spenat, vitlök och salt i en kastrull. När spenaten sjunkit tillsätt
solrosfrön, salt och peppar och låt sjuda en stund.
solrosfrön, salt och peppar och låt sjuda en stund.
Fördela spenatröran över pizzadeg (med tomatsås).
Dela mozzarellan i bitar och sprid ut på spenatröran. Stänk på olivolja över hela pizzan. Grädda på hög värme.
Här hittar du recepten från programmet!
Må så gott!
/Åsa
Låter jättegott tycker jag!
SvaraRaderaKram