Följ min blogg med bloglovin

måndag 23 juli 2012

Rökt lax med senapssås

Vi har under en tid tänkt köpa en röklåda, men det har ännu inte blivit av.
Det funkar ju ganska bra att göra det i grillen också och så gjorde vi den här gången.

Vi saltade en bit laxsida rikligt och pepprade med svartpeppar. Grillen tändes som vanligt och när det glödde rejält la vi enris under gallret och sedan på med fisken och locket.
Till den rökta laxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön. Hemäggen kokades och serverades till med en fräsch senapsdressing.


Senapsdressing

1 burk creme fraiche
2 msk frans senap
5 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1-2 msk socker
hackade örter
salt & peppar

Blanda och smaka av med salt och peppar.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar