Ett gott och enkelt tips för fredagsmiddagen kommer här!
Det blev väldigt fina smaker av Italien och marinaden kommer att funka superbra till grillat också!
Balsamicokyckling med tagliatelle
kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
3 msk balsamvinäger
2 msk olivoja
4 msk soja
tagliatelle
4 msk röd pesto
40 g parmesanost , förresten ös på med mera om du har lust!
1 dl grädde
50 g spenat
salt o peppar
Blanda vinäger, soja, olja och hackad vitlök till marinaden. Marinera kycklingfiléerna i minst 2 timmar, vi lät dem ligga över natten.
Koka pastan. Vänd i pesto och grädde, avsluta med spenat och riven ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt marinaden rinna av. Salta och pappra och stek filéerna. Jag tänkte ugnssteka kycklingen, men de blev aaaaldrig färdiga så det blev stekpannan till sist. :)
Servera kycklingen med pastan.
Ikväll blir det maskeraddisco för minstingen och vinprovning för mig. "Grubbarna" ska förbereda morgondagen. Snön yr utanför fönstret och det är helg!
Så mysigt det låter med vinprovning, hoppas på en rapport senare då?
SvaraRaderaHa en bra helg.
Riktigt gott ser det ut! Håller med Fam. Mårtenssson om vinprovning...skulle gärna vilja prova på det!!
SvaraRaderaHa en skön helg!
Här uppe i Skellefteå har vi nästan ingen snö. Det ligger ett litet, litet vitt lager på marken, men inget man kan rulla snögubbar i... Gott med pasta!
SvaraRaderaPerfekt fredagsrätt. På fredagarna ska matlagningen inte ta lång tid, för sen är det dags för fredagmys.
SvaraRaderaVinprovningar har jag varit på ett par gånger!!