Havregrynsgröt, havregrynsgröt, havregrynsgröt, mannagrynsgröt, havregrynsgröt, havregrynsgröt och mannagrynsgröt, ja så ser det ut på vårt frukostbord under veckorna.
Det är ganska bra frukostar ändå, men det är så lagom kul med havregrynsgröt jämt och ständigt. Toppar den med banan och kanelrostade solrosfrön oftast, likaså barnen som även tar sylt på sin.
För en tid sedan köpte jag Saltåkvarns Dinkelgröt. Vi var rätt svala i vårat omdöme om den. Blandar man dem med havregrynen så blev det däremot gott!
Idag gjorde jag en specialare och bjuder nu på bilder från en ganska så vanlig grå torsdagsmorgon...
Gröt med smak av äppelpaj
lagom mycket till en pytteportion, en vuxenportion och ett jättelass
3 dl fiberhavregryn
1 dl dinkelgrötsgryn
2 dl äpplejuice
6 dl vatten
salt
kanel
russin
Koka gröten som vanligt och blanda i russinen när den kokat klart.
Det blir lite sötare, men också lite godare! :)
Det är även gott med rivet äpple i gröt, men i morse fanns inte tiden. Förutom att göra i ordning frukosten skulle jag ju hinna duka, fota, fixa frukost åt hönsen, läsa tidningen, äta och ja sen iväg till jobbet.
Med det önskar jag en god frukost!
/Åsa
Ser ju mysigt ut. Här blir det havregrynsgröt ibland, mannagrynsgröt ibland (mest på helgen), smoothie på helgen, ägg på helgen, fil och hemgjord müsli.
SvaraRaderaKanske ska prova blandningen med dinkel.
Kram
Jag brukar ha rivet äpple och kanel i min gröt, (när jag nu väl gör gröt...)
SvaraRaderaTrevlig helg!!