Följ min blogg med bloglovin

torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullar

Det är väl inte någon som har missat att det är Kanelbullens Dag idag, 4 oktober!
 
 En fikatant som jag behöver inte tjusiga verk som cupcakes och macroner* för är det något fikabröd som jag gillar bättre än andra så är det just kanelbullar på delad plats med kärleksmums!
 
 Vår frys har varit tom på kanelbullar alldeles för länge så nu har jag gjort en omgång bullar som jag hoppas kan få sjuka ungar glada!
 
 
Mitt bästa tips för goda bullar är mycket fett och inte för lång avbakning.
 
Idag gjorde jag vanliga kanelbullar, men oftast gör jag "kringelsnurror" som jag penslar med smör efter gräddning och doppar i strösocker.

 
 
Vetedeg

400 g smör
400 g socker
1 l vätska
150 g jäst
2,2 kg vetemjöl
salt
nystött kardemumma

Må så gott och proppa gärna i er ett gäng bullar en dag som denna!

/Åsa

*Makroner har jag ännu inte ätit. ;)


 

3 kommentarer:

  1. Jag är ingen bullbakare så här låtsas vi att det är Banankakans dag.

    SvaraRadera
  2. Kanelbullar är alltid bra att ha i frysen!!!

    SvaraRadera
  3. Yummie! Jag hoppas jag får chansen att baka bullar snart, var så längesedan!

    SvaraRadera