Följ min blogg med bloglovin

söndag 7 oktober 2012

Efterrätt med flarn

Förra helgen bjöd jag som sagt skrivet hem tjejvännerna på middag.
 
Det var jättetrevligt, men tyvärr tabbade jag mig med lingonmoussen som vi skulle ha till efterrätt.
 
Jag började redan på förmiddagen och gjorde enligt ett recept jag hittat. Man skulle ha hela lingon i, men hade jag tänkt till så skulle jag ha mixat dem istället för nu smakade det bara söt grädde. Trots det ställde jag in dem i kylen för att de skulle stelna lite. Gick och surade över det där ett tag och tog sedan och gjorde ett förök till första hjälpen. Jag trollade fram några lingon till som jag mixade med lite citronsaft och sötade en aning. Vid servering så la jag på lite av de mixade lingonen, lite hyvlad choklad och flarn. Lingonröran syrade till lite extra och gav det lite mera lingonsmak. Inte bra, men bättre. :)
 
Innan kände jag mig rätt säker på att moussen skulle bli bra, men jag var lite mer osäker på flarnen som jag skulle göra för första gången. Men de blev faktiskt bra!


 
Flarn
 
25 g smör, rumstemperat
½ dl mjöl
½ dl socker, knappt
50 ml glykos
 
Vispa ihop och spritsa sedan ut smeten i längder på en plåt. Lämna mellanrum mellan så de inte flyter ihop.
Grädda i 175° i ca 10 minuter. Låt svalna och bryt sedan i lagom stora bitar.
 
/Åsa
 
 


3 kommentarer:

  1. Hm, har ingen topperfarenhet av flarn, så hatten av för att du lyckades med det:-)

    SvaraRadera
  2. Ja, man kan ju inte alltid lyckas, men det verkade ju bli en riktigt bra räddning i alla fall. Det ser hur gott ut som helst!

    SvaraRadera
  3. Min man brukar klaga när jag ska testa massa nya recept och inte kör på säkra kort när vi ska ha gäster. Ofta är jag helt säker på att det ska bli bra och sedan sliter mitt hår. Desserten ser mycket fin ut så den var säkert jättegod.

    SvaraRadera