Ramos - nästan som hjortronsylt står det i boken Mat för barn & deras föräldrar.
Det är en sylt gjord på rabarber och morötter. Vi äter den till gröten och filen.
Ramos
500 g morötter
500 g rabarber
4-5 dl socker
Skala och grovriv morötterna. Skala och skär rabarbern i små bitar.
Häll morötter, rabarber och socker i en gryta och rör om.
Koka utan lock tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter.
Nej, det smakar inte som hjortronsylt, men Ja, den är väldigt god!
/Åsa
Härligt! Det receptet köper jag direkt. Plockade lite hjortron förra året och det lilla jag fann har jag nästan inte använt alls.
SvaraRaderaWOW! Vilken häftig smakblandning, måste provas när det blir tid för rabarber!
SvaraRaderaSå läckert det låter, kommer nog att testas!
SvaraRaderaDet låter som en riktigt smaskig sylt tycker jag! :-)
SvaraRadera