Följ min blogg med bloglovin

torsdag 31 mars 2011

Ramos

Ramos - nästan som hjortronsylt står det i boken Mat för barn & deras föräldrar.

Det är en sylt gjord på rabarber och morötter. Vi äter den till gröten och filen.


Ramos

500 g morötter
500 g rabarber
4-5 dl socker

Skala och grovriv morötterna. Skala och skär rabarbern i små bitar.
Häll morötter, rabarber och socker i en gryta och rör om.
Koka utan lock tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter.

Nej, det smakar inte som hjortronsylt, men Ja, den är väldigt god!

/Åsa

4 kommentarer:

  1. Härligt! Det receptet köper jag direkt. Plockade lite hjortron förra året och det lilla jag fann har jag nästan inte använt alls.

    SvaraRadera
  2. WOW! Vilken häftig smakblandning, måste provas när det blir tid för rabarber!

    SvaraRadera
  3. Så läckert det låter, kommer nog att testas!

    SvaraRadera
  4. Det låter som en riktigt smaskig sylt tycker jag! :-)

    SvaraRadera