Följ min blogg med bloglovin

lördag 12 januari 2013

Gobullar!

Farinsocker, florsocker, strösocker, sirap och smör - det är grejen!

Eva har bjudit på riktigt goda bullar med pekannötter och russin i vid ett par tillfällen nu. De är så supergoda med sin fyllning och sin limeglasyr så vi var tvungna att baka ett gäng!

Jag gjorde den vanliga vetedegen, på ca 7 dl vätska blev det en deg lagom stor till mängden fyllning.


Fyllning:
75-100 g pakannötter
375 g smör
2,25 dl farinsocker
2 msk kanel
2-2,5 dl russin
Blanda fyllningen.

Glasyr:
300 g cream cheese
3 msk ljus sirap
2,25 dl florsocker
skal av 3 lime och saft av två.
Vispa luftig med elvisp.

Jag penslade med bullarna med uppvispade ägg och strödde på pärlsocker av bara farten, men jag skulle ha tagit råsocker istället för pärlsocker för ännu godare smak!

När bullarna är färdiggräddade och har svalnat så ringlar man glasyren över bullarna.

Smaken av nötterna, russinen, farinsockret och kanelen tillsammans med den fräscha limen är fenomenal! Baka dem nu, du ångrar dig inte!

/Åsa

 

2 kommentarer:

  1. Vilka godisbullar, och med nötter o russin måste de ju stiga i höjderna. De ser o låter riktigt mumsigt!

    SvaraRadera
  2. Testade dessa i helgen med pistagenötter. Sjukt goda!

    SvaraRadera