Följ min blogg med bloglovin

måndag 28 januari 2013

Ribollita

Ja vi tog helgpaus och drog iväg 20 mil enkel resa för skidskyttetävlingar i dagarna två. En resa som strulade från början till slutet, men vi hade med oss nöjda ungar hem och då glömmer man ju senarelagda tävlingar pga kyla, migrän och sist med inte minst alla tabbar vi vuxna gjorde.
 
Men nu är det måndag och en ny vecka - ny soppa och nya möjligheter!
 
 
Veckans soppa är italiensk som kändes nyttig och värmande. Receptet hittade vi hos Remsans Bistro.  Den gick hem hos hela familjen och istället för bröd i soppan så åt vi nybakade brödkakor till!
 

Bilden visar egentligen bara en hög med parmesanost, men under finns en finfin grönsakssoppa!


Ribollita

1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skivade
1 selleristjälk, i bitar
1 burk krossade tomater
timjan
 oregano
100 g savoykål, grovt hackad
1 l grönsaksbuljong
1 burk cannellinibönor
salt och peppar
socker

riven parmesanost
olivolja

Hetta upp olja i en stor gryta och fräs grönsakerna i några minuter. Häll i tomaterna, krydda med timjan och oregano och låt det sjuda utan lock i några minuter. Lägg i savoykålen och tillsätt buljongen. Låt det sjuda i en kvart till. Häll av spadet från bönorna och lägg i dem i soppan. Salta och peppra och tillsätt en nypa socker. Fyll soppskålen med soppa och strö över rikligt med parmesanost och  avsluta med att ringla över lite olivolja precis innan servering.


Ha en trevlig kväll alla!

/Åsa

3 kommentarer:

  1. Trist nr det strular så. Soppan ser dock god ut och kan nog värma en frusen själ. Ha en fortsatt bra vecka.

    SvaraRadera
  2. Låter som en go och värmande soppa. Gott med något lite mättande i som bönor. Och osthögen ser inte så dum ut den heller...

    SvaraRadera
  3. Visst är soppan god! Italienarna de kan de. Och mycket parmesan ska det vara ;-)

    SvaraRadera