Följ min blogg med bloglovin

tisdag 16 augusti 2011

Laxgryta med kokosmjölk och lime

Sommarvärmen är borta nu, i alla fall för tillfället.
SMHI har utfärdat klass 1 vädervarningar för Jämtland och Västernorrland, man känner bara för att sitta inne och kura och äta en varm middag.

En sån här dag passar det bra att värma sig med en Laxgryta med Thailändska smaker!


Laxgryta med thailändska smaker

Så här gjorde vi:

500 gr laxfilé
1 burk kokosmjölk
1 röd chili
2 msk chilipaste
½ strimlad purjolök
2 vitlöksklyftor
2 lime
babyspenat
haricot verts
 persilja, hackad
salt och peppar


Stek purjon på medelvärme tillsammans med hackad vitlök och chili i rapsolja.
Efter någon minut tillsätter ni chilipastan, när chilipastan har blandats ut tillsätter ni kokosmjölken och låter det koka upp.

Skär laxen i lagom stora bitar, tillsätt laxen, haricot verts och babyspenaten. sänk värmen och låt det småputtra tills laxen är klar.
Pressa på limen, strö över hackad persilja och smaka av med salt och peppar.

/Mattias




3 kommentarer:

  1. Mmm, så gott! Thaismaker passar alltid bra. Oavsett väder ;-)

    SvaraRadera
  2. Kommer att provas här.

    Tack för det!

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min 1 års tävling =)

    SvaraRadera