Följ min blogg med bloglovin

söndag 26 augusti 2012

Vinbär- och hallonvinäger

I år har vi varit urdåliga på att plocka bär. En del har det ändå blivit, men det mesta har vi ätit upp på en gång.

Idag plockade jag Mattias av ytterligare några deciliter av vinbärsbuskarna.
 
Det blev bland annat en balsamvinäger med bär.
Nu ska den få stå ett tag och om några veckor kommer vi förhoppningsvis att ha den godaste vinägern här hemma!
 
 
 Vinbär- och hallonvinäger

4 dl vit balsamvinäger
1 knapp msk strösocker
2 dl svarta vinbär
2 dl hallon och björnbär

Rör ut sockret i balsamvinägern. Slå över bären och låt stå i ca 1 månad i rumstemperatur. Sila sedan av bären och förvara svalt.

 
Inte så supersmart att stoppa ner bär i flaskan kanske, men det gick av bara farten. :)
 

1 kommentar:

  1. Så gott att göra egen vinäger. Jag tryckte ned fryst frukt i ett par flaskor så där... De flaskorna fick åka till insamlingen :-)

    SvaraRadera