Följ min blogg med bloglovin

lördag 4 maj 2013

Coq au vin

Eftersom vi hade en tupp för mycket så fick Emil sätta livet till för ett tag sedan.
 
På självaste första maj gjorde vi så coq au vin. Det var inte alls som kycklingköttet man köper. Köttet var mycket fastare och man kunde inte äta lika mycket som man är van att äta av köpekyckling för man blev så mycket mättare. Gott var det i alla fall!
 
 
 
Coq au vin
 
1 ungtupp
100 g rökt sidfläsk
1 gul lök
3 morötter
1 purjolök
smör till stekning
1 flaska rödvin
salt och peppar
2 lagerblad
1 msk timjan
§ tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
½ citron, skalet
några persiljestjälkar
8 schalottenlök
300 g champinjoner
1-2 msk soja
3 msk vetemjöl
1 dl vatten
persilja till garnering
 
Dela tuppköttet i mindre bitar.
strimla fläsket och grovhacka löken. Strimla purjon och strimla morötterna.
 
Bryn köttet i smör och lägg över i en större gryta. Stek fläsket knaprigt och lägg åt sidan.
Fräs lök, morötter och purjo och lägg ner i grytan.
Tillsätt vin, salt, kryddor, vitlök, citronskal och persiljestjälkar. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 25 minuter.
Fräs schalottenlök och svamp och lägg i grytan tillsammans med sojan och fläsket. Låt koka i ca 10 minuter.
 
Rör ut mjölet i vattnet och blanda ner i grytan och låt den koka ytterligare några minuter.
 
Klipp över persilja och servera med ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar