Följ min blogg med bloglovin

måndag 13 maj 2013

Zucchini- och mozzarrellagratäng

Vi har helt kommit igång med grillsäsongen, men bloggningen blir lite lidande av att det äntligen är trädgårdssäsong också. :)

Allt som oftast är det älgkött eller lax som hamnar på grillgallret tillsammans med grönsaker av olika slag.

Här kommer ett tips på ett gott tillbehör till det grillade köttet/fisken!

 
 
En väldigt dålig bild...
 
Sist blev det grillspett och till den en zucchinigratäng och paprikasåsen som blev kvar från den libanesiska middag. Passade finfint till det här också!
Vi saltade zucchinin innan för att vattna ur den, men trots det blev gratängen i blötaste laget. De goda smakerna kompenserade upp!
 
Zucchinigratäng
 
2 zucchini
½ purjolök
3 tomatter
400 g mozzarella
1 kruka basilika
1 dl olivolja
salt och peppar
 
Hyvla zucchinin med osthyvel till tunna remsor. Strö över salt och lägg i durkslag 30 minuter för att vätska ur den. Skölj av saltet från zucchinin.
Skär purjo, tomater och mozzarella i skivor. Varva zucchini, tomater, mozzarella, purjo, basilka, salt och peppar i en gratängform. Avsluta med tomat och mozzarella längst upp. Ringla över oljan.
 
Tillaga i ugnen, 200°, i ca 40 minuter.
 
En bättre bild kommer här, den är Buffés där vi har snott receptet:
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar