Följ min blogg med bloglovin

söndag 19 maj 2013

Spenatmajo till laxen

 
Här har det varit en bloggtorka som heter duga! Man skulle kanske kunna tro att vi svultit, men så är inte fallet. Vi har inte ens ätit särskilt tråkig mat, men ibland så finns varken lusten eller tiden.
Utelivet tar stor del av tiden nu och datorn får vila. Och för att förtydliga - det är utelivet i trädgård och natur. Det har ingenting med färglada drinkar och hög musik att göra. :)

I veckan har värmen kommit hit och det med råge! Härligt att få känna på sommarliv igen. I helgen har vi varit på löpartävling med barnen, fixat i trädgården, blivit lite röda om axlar och näsor, halvkikat på Mede och gänget, hängt på altanen, grillat och ätit glass!

Igår tände vi grillen och la på både älgspett, potatis och grönsaker. Till det åt vi hemmagjord bea. Idag tog vi grillköttsresterna och åt till en pastasallad. Allt var jättegott och det blir nästan godare när man får sitta ute och äta!

Här kommer ett gott och grönt tillbehör till den grillade fisken, Spenatmajo!



Spenatmajo
 
½ vitlöksklyfta
1 dl babyspenat
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 citron, skalen + 1 msk saft
salt och peppar
 
Skala och pressan vitlöken. Mixa äggulor, vitlök, vinäger, senap och spenat.
Tillsätta oljan, i en tunn stråle, under fortsatt mixning. När majonäsen är tjock smaka av med salt och peppar.
 
Servera den gröna majon till en bit fisk.

Ha det gott!

/M & Å
 

1 kommentar:

  1. Vad gott kan tänka mig att det passar perfekt till lax!!
    Kram

    SvaraRadera