Följ min blogg med bloglovin

onsdag 22 maj 2013

Fyllig nässelsoppa


 
 
Nu är det tid att plocka in nässlorna i köket igen, det är ju de späda fräscha nässlorna man vill åt!
 
 
Vi gör nässelsoppa varje år och använder oss av olika recept varje gång. :)
Det vi gjorde idag blev till en väldigt fyllig och fin soppa, det är nog den bästa hittills.
 
 
 
Nässelsoppa
 
förvällda nässlor, ca 2 l färska
1 gul lök
olivolja
1 dl vitt vin
6 dl vatten
1 dl mjölk
3 msk kycklingfond
2 msk vetemjöl
salt o peppar

Hacka nässlorna. Hacka löken och fräs den i olja.
Tillsätt vin, vatten, fond och mjölk. Låt koka under lock några minuter och mixa sedan.
Vispa ner mjöl utrört i lite vatten i soppan. Låt sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med salt o peppar.

Servera nässelsoppan med kokta ägg. Vi stekte även örtkrutonger till.
 
 
Hur äter du helst nässlorna?

1 kommentar: