Följ min blogg med bloglovin

tisdag 7 maj 2013

Pitabröd

Pitabröden man köper brukar ofta vara torra och lite tråkiga. Ibland är det ändå praktiskt med pitabröd till exempel när man tillagar en wok eller chili över elden och äter ute.
Det är ju också väldigt gott att dippa i en god röra!
 
Häromsistens gjorde vi egna pitabröd.
De blev jättegoda och var enkla att göra (men inte enklare än att köpa färdiga så klart). :)
 

 
Pitabröd, 8 st
 
25 g jäst
5 dl vatten
1½ msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
 
 
 
 
 
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp.
                                                            
Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja. Blanda i vetemjöl och arbeta degen smidig.
                                                          
Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Dela degen i 8 bitar och forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter.
 
Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter i 250°.
 
 
 
De nybakade pitabröden åt vi till libanesisk mat, men mer om det senare!
 
Må så gott!
                                             
                                                             

1 kommentar:

  1. Jag förbannade nyligen att jag inte bakat egna pitabröd när vi köpte färdiga. De gick knappt att fylla och var torra. Så jag har planer på att baka ett gäng och stoppa i frysen.

    SvaraRadera