Följ min blogg med bloglovin

tisdag 2 november 2010

Kanelrostade solrosfrön

Havregrynsgröt serveras nästan varje morgon här hemma. Barnen äter sylt på, men eftersom det är hård åtgång på sylt här så brukar de få ha den i fred.

För att piffa upp gröten rostar jag ibland solrosfrön och strör över.


Åsas kanelrostade solrosfrön

Häll solrosfröna i en långpanna och ringla flytande honung över. Pudra på rejält med kanel och rör om.
Låt de rosta i ugnsvärme (175-200°) tills de precis börjat få färg.

Supergott!

Lite mallig är jag allt att jag vann en frukosttävling med mina solrosfrön för ungefär ett år sedan (hos Hanna). :)

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset!! Måste jag göra!! Äter gröt varje morgon med kanel, frön o nötter. Ibland äppelmos men oftast färsk frukt. Dessa vore goda att strössla på gröten som omväxling!!

    SvaraRadera
  2. Det låter verkligen gott!!
    Något jag kommer testa!
    / Kramar Ida-www.lippstick.se

    SvaraRadera