Följ min blogg med bloglovin

torsdag 4 november 2010

Laxgratäng med chili

Här kommer en enkel men god fiskrätt med sting!

Laxgratäng med chili!

Så här gjorde vi:

500 gr Laxfilé
5 dl Cremefraiche
2 msk Sambal Oelek
Parmesanost
1 kg Potatis
1 dl Mjölk
1 Smörklick
Salt & Peppar

Skala och koka potatisen, gör en potatismos av potatis, mjölk och en smörklick, smaka av med salt och peppar, tillsätt gärna lite riven parmesanost.
Lägg laxen i en ugnssäker form, blanda cremefraichen med sambal, ca 1dl riven parmesan och salta och peppra. Bre över laxen med cremfraicheblandningen, klicka moset runt om.
Avsluta med att strö parmesanost över.

Gratinera i ugnen 220 grader i ca 20 min.

Receptet lånade vi härifrån

//Mattias

2 kommentarer:

  1. Låter gott! Skulle nog gillas av alla i vår familj tror jag så det kommer att provas.

    Tack!

    SvaraRadera