Följ min blogg med bloglovin

onsdag 17 november 2010

Portergryta

Igår gjorde vi en supergod middagsrätt!



Porterbiff

500 g finskuret ytterlår av älg

 8 schalottenlökar
3 dl vispgrädde
2½ dl porter
 vetemjöl
5 msk svartvinbärsgelé
8 krossade enbär
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
2 msk japansk soja
1 msk  smör
färsk timjan

 Skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Låt koka upp under vispning. Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn lökarna i smör i stekpanna. Lägg i grytan och låt koka ca 5 min i såsen. Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan. Lägg i grytan. Låt koka upp och strö över timjan.

Servera med kokt potatis, lättstekta äppelklyftor och gelé.


Det blev som sagt en mycket god rätt som var lätt att laga. Det blev mycket sås, men det gillar vi!

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Det var längesedan vi hade Portergryta här hemma. Ett tag hade vi dille på att bjuda på det när vi hade gäster, sen har det liksom inte blivit av. Får kanske ta och damma av Portern...

    SvaraRadera
  2. Så gott! Det var längesen jag åt. Mycket sås ska det vara!!

    SvaraRadera