Följ min blogg med bloglovin

fredag 11 mars 2011

Kyckling med knaperstekta potatisskivor

Här kommer ett tips på en god lördagskyckling med citron och honung.

Vi tyckte att det var jättegott, men det var skyn som gjorde nästan hela rätten. Skyn var helt outstanding och hade nästan kunnat ätas med sked!




Kyckling med knaperstekta potatisskivor

ca 600 g kycklingfilé
salt och peppar
1 citron
1 hel vitlök
smör
2 msk honung
1 dl vitt vin

4 rosmarinkvistar
4 skivor parmaskinka

600 g potatis
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Salta och peppra kycklingfiléerna. Skölj citronen noga och skär i bitar. Dela vitlöken i klyftor.

Hetta upp smöret och bryn kyckling och vitlök runt om i ca 3 minuter. Tillsätt honung och vin. Låt puttra i 5 minuter under lock. Tillsätt citronbitarna och låt puttra ytterligare 5 minuter (eller till kycklingen är färdig).

Sätt ugnen på grill 225°. Linda en skinskiva runt varje rosmarinkvist. Lägg på plåt.

Skölj potatisen väl och skiva i tunna skivor. Hetta upp lite av oljan i en stor stekpanna och stek potatisen i omgångar till de är knapriga, ca 3 minuter på varje sida. Strö över flingsalt.

Sätt in plåten med rosmarinkvistarna i ugnen i 5 minuter. Varmhåll potatisen i en form vid sidan om.

Servera kycklingen tillsammans med citron- och vitlöksklyftor, citronsky och potatis. Garnera gärna med ruccola och toppa med parma- och rosmarinkvisten.

Som sagt - citronskyn blev god!

Trevlig helg!

/Åsa

1 kommentar:

  1. Det låter väldigt gott. Citron och kyckling så vårfräscht.

    SvaraRadera