Om vi ska göra frukosten till något extra så blir det ofta kokat ägg (eller äggröra), frukt, smoothie, gott bröd med pålägg tillsammans med en balja te.
Inte så jätteavancerat alltså. :)
Inte så jätteavancerat alltså. :)
Det funkar också med pannkakor till frukost. Här är det tjocka pannkakor med en frisk apelsinsallad till.
Tjocka pannkakor med apelsin och lönnsirap
50 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl mjölk
3 msk honung
lönnsirap
apelsin, blodapelin och blodgrape
Smält smöret. Blanda samtidigt mjöl, salt och bakpulver ordentligt.
Vispa ägg, mjölk, honung, apelsinskal och det smälta smöret. Häll i mjölblandningen lite i taget under vispning.
Stek små pannkakor i medelvarm stekpanna eller i plättjärn. De ska bli tjocka och fluffiga.
Servera tillsammans med citrusfrukter skurna i bitar och ringla lönnsirap över.
Vad består din helgfrukost av?
/Åsa
/Åsa
Vad gott!! Vattnas i munnen!!
SvaraRadera