Följ min blogg med bloglovin

lördag 19 mars 2011

Tjockispannkakor

Om vi ska göra frukosten till något extra så blir det ofta kokat ägg (eller äggröra), frukt, smoothie, gott bröd med pålägg tillsammans med en balja te.
Inte så jätteavancerat alltså. :)

Det funkar också med pannkakor till frukost. Här är det tjocka pannkakor med en frisk apelsinsallad till.


Tjocka pannkakor med apelsin och lönnsirap

50 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl mjölk
3 msk honung


lönnsirap
apelsin, blodapelin och blodgrape


Smält smöret. Blanda samtidigt mjöl, salt och bakpulver ordentligt.
Vispa ägg, mjölk, honung, apelsinskal och det smälta smöret. Häll i mjölblandningen lite i taget under vispning.
Stek små pannkakor i medelvarm stekpanna eller i plättjärn. De ska bli tjocka och fluffiga.

Servera tillsammans med citrusfrukter skurna i bitar och ringla lönnsirap över.

Vad består din helgfrukost av?

/Åsa

1 kommentar: