Följ min blogg med bloglovin

tisdag 22 mars 2011

Tonfiskbiffar

Inne hos Remsan (som hade hittat det hos Mårtenssons som hade hittat det...) hittade jag ett recept på tonfiskburgare som vi testade idag.

Fiskbiffar är gott, men vi har aldrig gjort det på tonfisk tidigare.

I biffarna hade vi kunnat ösa på med lite mera chili! Det hade varit gott med persilja i också, men det hade vi ingen hemma.  Guacamolen som vi hade till passade jättebra.

Barnen äter inte tonfisk i vanliga fall och Tea åt inte särskilt mycket av sin biff, men Love gillade sin!


Tonfiskbiffar med smak av chili och citron


2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl finhackad purjolök
1 dl finhackad gul lök
1 röd chili, finhackad
1 lime, rivet skal och saft
2 krm salt
1 krm svartpeppar
vetemjöl
persilja

Häll av vattnet från tonfisken. Rör ner vitlök, purjolök, lök, chili och lime. Smaka av med salt och svartpeppar samt persilja eller koriander. Rör ner äggen och några matskedar mjöl tills smeten har biffkonsistens. Forma till 4 platta biffar. Stek i lite olja, några minuter på varje sida.

Guacamole


2 mogna avokado
1 vitlöksklyfta, riven
½ gul lök, finhackad
½ lime, pressad saft
½ röd chili alt. ½ tsk sambal oelek
2 krm salt
½ krm vitpeppar

Mosa avokadofrukterna med en gaffel och blanda ned övriga ingredienser.

Servera fiskbiffarna med guacamole, sallad, tomat, lök och bröd.



En annan god fiskburgare hittar du här!

Vi har något av Remsantema den här veckan!  Igår åt vi nämligen hennes pastagratäng  och idag fiskbiffarna. :) Bra med inspiration!

/Åsa



2 kommentarer:

  1. Så trevligt att ni hittat en del ni testar! Tonfiskbiffarna var spännande tyckte vi, men visst behöver tonfisk mycket kryddor/hetta. Guacamole kan jag äta med sked ;-)

    SvaraRadera
  2. Visst var dom goda biffarna. Gott med lite hetta...

    SvaraRadera