I lördags träffade Mattias på syrran på affärn och det visade sig att även dom hade planerat att äta röding - precis som vi. Det gjorde att vi spontant bestämde oss för att laga maten tillsammans.
Mamma bidrog med gott vin och skjuts hem!
Röding med grönsakslasagne
600 g rödingfilé med skinn
olivolja
salt & peppar
Lasagne 200°
ca 9 st lasagneplattor
1 fänkål
150 g bladspenat
olivolja
salt
50 g + 50 g parmesanost
4 dl creme fraiche
1½ dl mjölk
Skär bort roten från fänkålen och skiva den tunt. Fräs den mjuk i olja. Blanda ner spenaten och salta.
Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche och mjölk.
Lägg ett lager med creme fraicheblandningen i en form, lägg på lasagneplattor, fänkålsfräs, creme fraicheblandningen varva och toppa översta lagret med parmesanost.
Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Salta och peppra rödingen. Stek den med skinnsidan ner i olivolja ca 2 minuter. Vänd fisken och stek ytterligare 1½-2 minuter.
Servera rödingen med lasagen, citron, sallad och en god aioli.
Det var en lättlagad, men festligare rätt. Det var enkla och milda smaker som behövde aiolin som spetsade till det lite. Aiolin gjorde Eva och smaksatte med lime och dill.
Det blev mycket gott och är vårat middagstips inför helgen!
/Åsa
lasagnen låter som en riktig höjdare! tummen upp :=)
SvaraRaderahoppas att ni får en fin helg!
Jisses vad det låter gott, lasagnen måste vi bara prova vilket bra tips!
SvaraRaderaHa en bra helg,
Anki o Håkan
Ramlade in på din sida och upptäckte frestande recept. Ska prova päroncupcakes och röding med grönsaksgratäng. Följder dig vidare för ny matinspiraton. Tack för det!
SvaraRadera