Följ min blogg med bloglovin

onsdag 11 maj 2011

Gratinerade grönsaksfyllda pannkakor

Vi vuxna i den här familjen är inte speciellt förtjusta i pannkakor, jag (Mattias) tycker nog egentligen bäst om kolbullar som tillagas över öppen eld en fin höstdag under älgjakten. Barnen däremot älskar pannkakor och vill då helst ha tunna pannkakor med sylt och grädde.

Därför är det trevligt att prova olika varianter på pannkaka, det här receptet på grönsaksfyllda pannkakor hittade vi på Allt om Mat här kommer vår variant av receptet.


Gratinerade grönsaksfyllda pannkakor.

8 st Pannkakor
2 st Zucchini
4 st Tomater
1 msk Smör
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2,5 dl Riven västerbottensost
2,5 dl Grädde
3 msk Hackad persilja

Sätt ugnen på 250 grader, skär zucchinin och tomaterna i centimeterstora skivor, stek grönsakerna i en stekpanna med smör i 3-4 min salta och peppra. Fördela grönsaksblandningen på pannkakorna, och sprid ut hälften av osten på pannkakorna och vik sedan ihop dom två gånger, lägg dom i en ungsform och strö över resten av osten, slå över grädden och gratinera i ugnen i 5-6 minuter.
Strö sedan över färsk hackad persilja och servera.

Detta vart väldigt gott för att vara pannkakor!

/Mattias

2 kommentarer:

  1. jag tycker det låter hur gott som helst! men så är jag också en riktig pannkaksälskare :=)

    trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Oj, så gott. Västerbottenaoat is da shit asså. Men då är jag ju från Västerbotten också! Ha en trevlig vecka.

    SvaraRadera