Följ min blogg med bloglovin

torsdag 5 maj 2011

Tomatsoppa med tunnbrödstoast

I går skulle vi göra en tomatsoppa med risoni som vi sett på ica.se, men när vi läste receptet såg vi att tomatsoppan skulle vara väldigt enkel att göra, så pass enkel att man skulle köpa färdig tomatsoppa och bara tillsätta risoni när man kokade den. Lät lite sådär med en köpt tomatsoppa så vi gjorde en egen.


Enkel tomatsoppa med risoni:

1 burk krossade tomater
1 burk passerade tomater
4 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 buljongtärning
Färsk basilika
1 dl risoni
Socker, salt & peppar efter smak

Koka ihop tomaterna med vitlöken, balsamvinägern och biljongtärningen, låt puttra i 5 min, tillsätt risoni, basilika och smaka av med salt och peppar, låt soppan koka några minuter till så att risonin mjuknar späd soppan med 1-2 dl vatten smaka av med salt och peppar igen.

Tunnbrödstoast:

Tunnbröd
Cheddarost
Ruccola

Skiva ost på tunnbrödets ena halva, fördela ruccola på osten, vik ihop tunnbrödet på mitten och stek i en het torr stekpanna 1-2min på varje sida. Skär sedan upp brödet i lämplig toaststorlek!

Det vart till sist en riktigt god middag tyckte hela familjen!

/Mattias

1 kommentar:

  1. Älskar tomatsoppa! Den där lilla toasten till lät smarrig!

    SvaraRadera