Nu är det sopptider igen! I alla fall hos oss som har haft soppuppehåll under sommaren. Målet är att äta soppa en gång i veckan, men vi har bara smygstartat än så länge.
Somrig grönsakssoppa som vi gör den
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor,
3 palsternackor
6 morötter
7-8 dl grönsaksbuljong
200 g philadelphiaost med gräslök alt. naturell
persilja
salt och peppar
10 st haricot verts
(korvslantar eller köttbullar)
Hacka lök och vitlök. Strimla rotfrukterna. Fräs lök och rotfrukter i smör i en gryta ett par minuter. Tillsätt buljong och låt det småkoka i ca 5 minuter. Ta upp ungefär hälften av grönsakerna ur grytan. Mixa resten av grönsakerna och buljongen till en slät soppa. Vispa ned osten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt de hela grönsaksstavarna samt bondbönor. Klipp ned rikligt med persilja.
Barnen hoppar över haricot verts i sina tallrikar, men har fått köttbullar eller korvslantar istället.
Snabblagad och matig soppa!
Snabblagad och matig soppa!
Just den här gången bröt vi bitar av gott dinkelknäcke som vi toppade med en blandning av creme fraiche och västerbottensost - gott!
/Åsa
Vi har också soppa på menyn en gång i veckan, passar perfekt de dagar som Håkan jobbar riktigt länge.
SvaraRaderaVad gott, jag åt också soppa idag - fisksoppa =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
SvaraRaderaVarje gång vi äter soppa så tänker jag, varför äter vi inte det oftare? Soppa är ju oftast enkel mat, och gott. Kul att ni testade.
SvaraRadera