Följ min blogg med bloglovin

onsdag 21 september 2011

Köttfärslimpa alltiett
Köttfärslimpa tar rätt lång tid att göra, men mesta tiden är i ugnen. Är man inte tokhungrig så kan man ju passa på att göra något annat under tiden. Gör man dessutom som oss och kör allt i ett med potatisen så blir allt klart samtidigt!

Det var inte det lättaste att fota köttfärslimpan, men god var den!


Köttfärslimpa allt i ett

Köttfärs
3/4 dl havregryn
2 dl vatten
1 ägg
½ st gul lök, riven
5 soltorkade tomater, hackade
salt och peppar

vitlöksost

8-10 potatisar
3 röda lökar
3 morötter
2 msk margarin, flytande
2 msk soja
1½ dl buljong

Låt havregrynen svälla i vattnet ca 10 minuter. Lägg i färsen och blanda. Rör ner salt, peppar, ägg, lök och soltorkade tomater.

Forma färssmeten till en knubbig limpa på en långpanna. Jag tog först hälften och klickade sedan på vitlöksost innan jag la på resten.

Skala potatis, lök och morötter och skär i mindre bitar och lägg runt köttfärslimpan. Blanda margarin och soja och pensla över köttfärslimpan.

Sätt in långpannan i mitten av ugnen i 250 grader varm ugn. Sänk genast temperaturen till till 175 grader och stek i ca 60 minuter.
Slå på av buljongen efter halva tiden.


Alla gör nog sina egna smaksättningar på köttfärslimpan. Mamma brukar ha morötter i sin så det blir ett fint mönster när man skär den. Vi lindar ibland in den i baconskivor som ger en god smak.

 

/Åsa3 kommentarer:

  1. Nej, det är onekligen inte det lättaste att få till alla maträtter på bild. Huvudsaken de smakar bra när ,an äter i alla fall:)
    Vi gör inte köttfärslimpa så väldigt ofta, men det brukarbli mozzarella, tomater och basilika i vår.

    SvaraRadera
  2. Perfekt! Gillar allt-i-ett. Köttfärslimpa har jag nog aldrig gjort. Är ju så gott! God smaksättning!

    SvaraRadera