Den här tiden är rödbetorna så där jättegoda! Tyvärr blev det ingen egen skörd att tala om direkt, men ekologiska från Ica är fina de med!
En liten förrättstallrik kan bestå av några skivor rödbeta och en klick västerbottenscremé som toppas med solrosfrön i honung.
Gott till rödbetor är det ju också med getost, men jag antingen föråt mig på chevré eller också åt jag en bit som inte var bra. Jag har hur som helst inte ätit getost på mycket länge nu jag tycker bara att det smakar get(!) tyvärr.
Rödbetor med västerbottensostcremé
färska rödbetor som kokas mjuka (ca40-50 min)
200 g västerbottensost
2 dl creme fraiche
peppar
1½ dl solrosfrön
3 rejäla matskedar honung
½ dl sockersocker
1 msk olivolja
flingsalt
Riv osten grovt och blanda med creme fraiche, smaka av med peppar.
Smält socker, olja och honung, i en stekpanna, till en karamell och slå i solrosfrön. Ta av från plattan och låt svalna.
Skiva rödbetorna i centimetertjocka skivor och fördela ut på ett fat. Klicka ostkrämen på varje rödbetsskiva. Salta och lägg på solrosfrön.
Enkelt och väldigt gott med den smakrika osten och det söta!
Med det önskar vi en riktigt god fredagkväll!
/Åsa & Mattias
Så himla gott med färska rödbetor, och för oss som älskar Västerbottenost så lär ju detta receptet passa oss perfekt!
SvaraRaderaHa en skön helg!
Åh vad gott det här ser ut, jag älskar både färska rödbetor och ost i alla former! YUM!!
SvaraRaderaOkey, jag tar lite jag också! Västerbottenost måste ha varit minst lika gott som chèvre. Jag är ju tokig i alla ost.
SvaraRaderaMmmmm, vad gott det ser ut. Rödbetor passar verkligen med många sorters ostar. Feta, chèvre, parmesan eller självklart västerbotten!
SvaraRaderaVi kunde skörda ett par egna betor till min stolthet, för odling av sådana är inte helt lätt...