Ibland gör jag rödvinbärsgelé, men jag har aldrig tidigare gjort på rönnbär. Det här receptet är med äpplen och lät godare än med bara rönnbär.
Rönnbärsgelé med äpple 1-2 burkar
350 g rönnbär
3 små äpplen
4 dl vatten
4½ dl socker per halvliter saft
Skölj bären väl och skär äpplen i bitar. Koka upp med vatten och låt koka i ca 20 minuter.
Sila i duk.
Mät upp saften och häll den i grytan. Låt den koka 3-5 minuter utan lock och rör sedan ner sockret, lite i taget. Rör ordentligt så att sockret löser sig och låt saften koka sakta utan lock och omrörning
Låt den stå 5 minuter och ta sedan bort ev skum med en hålslev. Ta också bort den tunna hinna som bildats på ytan. Ös upp på varma burkar Låt kallna.
Jag har inte smakat den än, men det kommer säkert att passa utmärkt till älgsteken!
/Åsa
Oj vilken inspiration jag fick nu att göra gelé och rönnbär finns det fulla träden på vår gård. Säkert!! att de funkar till älgkött de är supergott!!...=)
SvaraRaderahar du smakat det än va det gott
SvaraRadera