Efter en veckas regnig älgjakt var det skönt att i söndags fylla upp frysen med lite nytt älgkött!
Jag fick även lite gula kantareller av en jaktkamrat, vad passar då bättre än att bjuda på en viltgryta med kantareller?
Så här gjorde vi:
500 gr strimlat Älgkött (tex fransyska)
1 hackad Gul lök
3 dl Grädde
1 msk grovkorning Senap
1-2 msk Kalvfond
200 gr Kantareller
Smör till stekning
Salt & Peppar
Stek Kantarellerna i smör, salta och peppra ställ dom åt sidan. Bryn köttet i smör tillsammans med löken, tillsätt kalvfond, senap och grädde låt koka ihop några minuter, blanda sedan i kantarellerna och smaka av med salt och peppar.
Potatiskakor:
Riv 10 potatisar grovt, blanda ihop med en hackad lök och hackad persilja.
Salta och peppra och stek i en smörad panna tills kakan har fått fin färg.
Servera med goda grönsaker.
/Mattias
500 gr strimlat Älgkött (tex fransyska)
1 hackad Gul lök
3 dl Grädde
1 msk grovkorning Senap
1-2 msk Kalvfond
200 gr Kantareller
Smör till stekning
Salt & Peppar
Stek Kantarellerna i smör, salta och peppra ställ dom åt sidan. Bryn köttet i smör tillsammans med löken, tillsätt kalvfond, senap och grädde låt koka ihop några minuter, blanda sedan i kantarellerna och smaka av med salt och peppar.
Potatiskakor:
Riv 10 potatisar grovt, blanda ihop med en hackad lök och hackad persilja.
Salta och peppra och stek i en smörad panna tills kakan har fått fin färg.
Servera med goda grönsaker.
/Mattias
Kan du komma och fylla min frys också tror du? ;-)
SvaraRaderaDet skulle inte vara så dumt va? :)
SvaraRadera/Mattias
Den här ska jag pröva idag, mums! :)
SvaraRadera// Andrea