Följ min blogg med bloglovin

fredag 23 september 2011

Rödbetskaka med saffransglasyr

Rödbetor nu igen?




Rödbetskaka med saffransglasyr

4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl rapsolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor, rivna
2-3 dl solroskärnor


200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 pkt saffran

Blanda de torra ingredienserna, rör i ägg och olja och blanda till en jämn smet. Blanda i rödbetorna och solrosfröna.
Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 45-55 minuter.

Blanda ihop glasyren och bred på kakan när den svalnat.

Man skulle kunna minska ner på rödbetorna för kakan blir lite väl kladdig. Kanske vore det också gott att byta ut solroskärnorna mot till exempel valnötter?

En jättegod kaka och glasyren är to die for!

/Åsa




7 kommentarer:

  1. Men åh vilken spännande kaka med häftiga smaker! Den skulle jag jättegärna testa! Undra om den går hem hos min karl som inte gillar saffran...

    SvaraRadera
  2. Den brukar min mamma göra. Så god!!

    SvaraRadera
  3. Den här brukar jag också göra fast bara till jul eller nåja till advent och fram till jul, men i mitt recept har jag inga solroskärnor men helt jäkla underbart god det är den,

    SvaraRadera
  4. Riktigt god är den här, mmm!

    SvaraRadera
  5. Åh, det här låter både syndigt gott och riktigt spännande! Ett måste att prova! Jag älskar sådana här recept som är lite otippade, de är nästan alltid de allra bästa när de väl lyckas <3

    SvaraRadera
  6. Coolt! Rödbetor har jag aldrig använt när jag bakar innan. Och glasyren - mmmm.

    SvaraRadera