Följ min blogg med bloglovin

tisdag 11 oktober 2011

Afrikansk gryta

Det här är en veggorätt som vi gjort massor av gånger!

Barnen gillar linserna så där, men tillsammans med frukt och nötter så funkar det. 


Afrikansk gryta

2 dl gröna linser

5 dl vatten
1 gul lök
olja
3 färska tomater
4 dl kokosmjölk
1-2 msk curry
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 liten burk ananas
2 bananer
1/2 dl cashewnötter
salt och peppar

Skölj linserna och koka upp vattnet. Lägg i linserna och låt de koka i femton minuter. Häll sedan av vattnet.


Hacka löken och fräs den i oljan. Hacka tomaterna fint. Tillsätt kokosmjölken, curry efter smak, tomaterna, tomatpuren, buljongtärningen och linserna och låt det koka upp.

Skär ananasen i små bitar och lägg i grytan. Låt koka cirka fem minuter.

Tillsätt sedan bananerna i skivor och hackade cashewnötter. Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera till ris.





Just nu tryter fantasin när det gäller snabbfixad vardagsmat, men idag klarar vi oss då syrran bjuder på soppmiddag!


/Åsa

1 kommentar:

  1. Vilket bra tips med äpplena!!! Man har en del över nu efter sommaren :) alla undrar lite vad man ska göra med dem

    /Maria
    www.matochliteannat.wordpress.com

    SvaraRadera