När man inte har egna äpplen att njuta av kan man göra som oss och köpa en hel låda på affären.
Då kan man frossa i äpplen både på längden och tvären.
Här har det blivit en hel del äppelmos, men även torkade äppelringar, äppelpaj och igår gjorde Tea och jag ett varsitt ugnsstekt äpple!
Givetvis har vi plockat och ätit dem som de är också!
Äpplena hade gärna kunnat få vara lite mera kryddiga, antingen genom mer kanel och lite nyriven ingefära eller kanske rejält med nymortlad kardemumma!
Nästa gång hackar jag nog i lite mandel också.
Nästa gång hackar jag nog i lite mandel också.
Ugnsstekta äpplen
2 äpplen
30-40 g mandelmassa, riven
1 tsk farinsocker
1 msk smör, knappt
1 tsk kanel
russin
Skär av en "hatt" på äpplena och kärna ur.
Blanda fyllningen och proppa äpplena fulla.
Ställ in i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.
Vi åt vaniljglass till!
Idag kom äntligen grabbarna hem! Nu är teverummet tömt för femtioelfte gången (och jag klantade mig och tappade ett gäng golvplank på stortån så nu är det hyfsat synd om mig) för i morgon ska ett nytt trägolv läggas in!
/Åsa
2 äpplen
30-40 g mandelmassa, riven
1 tsk farinsocker
1 msk smör, knappt
1 tsk kanel
russin
Skär av en "hatt" på äpplena och kärna ur.
Blanda fyllningen och proppa äpplena fulla.
Ställ in i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.
Vi åt vaniljglass till!
Idag kom äntligen grabbarna hem! Nu är teverummet tömt för femtioelfte gången (och jag klantade mig och tappade ett gäng golvplank på stortån så nu är det hyfsat synd om mig) för i morgon ska ett nytt trägolv läggas in!
/Åsa
Härligt med renovering, men inte när den gör ont på tån:)
SvaraRaderaSå gott med ugnsstekta äpplen.