Följ min blogg med bloglovin

onsdag 5 oktober 2011

Fillimpa

Jag bakar ganska ofta, men prioriterar fikabröd och frukt- och bärpajer före matbröd. Synd för det är ju oftast hundra gånger godare med hembakat matbröd än köpt.

Förra veckan gjorde jag i alla fall en fillimpa. Snabbt, enkelt och minimalt med knådning.
Nackdelen är att det inte håller sig gott lika länge, men äter man inte upp båda kanske man kan ge bort en limpa till någon annan?!

Det är gott med råg- eller vetekross i liksom olika fröer tycker jag!

Fillimpa

6 dl rågsikt
3 dl rågkross
2 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
1-2 msk kanel
2 msk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl sirap mörk
Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap. Smörj två brödformar med smör och häll i smeten. Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter.

Receptet hittade jag hos Söta Saker men jag tog bort en del och la till två. :)

/Åsa

3 kommentarer:

  1. Sånt bröd som vi gillar ju, Ingen jäsning och massa nyttigheter i, kanon!

    SvaraRadera
  2. Det var en riktig finlimpa. Sånt här bröd gillar jag. Jag brukar baka bröd och skänka när mamma och hennes PRO-gäng ska ha basar. Eller rättare sagt mamma hade lovat tanterna att jag skulle baka bröd...

    SvaraRadera